Chiptuning

Chiptuning is de verbetering(optimalisatie) van de software geinstalleerd in uw voertuig. Het motorstuurapparaat is een computer die alle benodigde gegevens voor het aansturen van uw motormanagement opgeslagen heeft. Deze gegevens(turbodruk, ontstekingtijdstip, inspuitmoment, etc) zijn opgeslagen in een flashrom of maken onderdeel uit van MCP (microprocessor).

Deze software kan op verschillende manieren uitgelezen worden. Via OBD, direct op het motorstuurapparaat of via BDM.(back door method) Eenmaal deze software is uitgelezen is het mogelijk deze software aan te passen.

Professionele chiptuner ontwikkelen een nieuwe software op een vermogentestbank. Dit neemt ongeveer 1-4 dagen in beslag. Dit is een vrij dure ontwikkeling en is ook de reden waarom er in deze markt grote prijsverschillen optreden.

Het voordeel van deze software is dat men zich kan verzekeren van een voor de motor geschikte vermogens en koppelstijging.

De koppel en vermogenskromme zal geen gevaarlijke pieken tonen in de koppel en vermogenskromme wat nefaste gevolgen kan hebben voor de aandrijflijn.(versnellingsbak, aandrijfassen, etc)

Wij ontwikkelen deze software in samenwerking met enkele gerenomeerde chiptuningbedrijven uit Duitsland en Zwitserland. Op deze manier kunnen wij terugvallen op een enorme ervaring.

U krijgt als klant een echte professionele chiptuning aangeboden zoals deze hoort te zijn.

No results found

Automerk Model Details
Quick Contact