Winterbanden

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk stugger. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse weersomstandigheden. Ook het profiel verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

winterbanden

Winterbanden verhogen uw veiligheid

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden. De positieve effecten van veilige winterbanden zijn al merkbaar bij temperaturen van 7C en lager. In veel Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Door het gebruik van winterbanden verbetert u zowel uw eigen veiligheid, als ook die van medeweggebruikers. De aangepaste rubbersamenstelling blijft flexibel tijdens natte en winterse weersomstandigheden. Hierdoor profiteert u van meer grip, een kortere remweg en optimale veiligheid.

Wanneer wisselt u best naar winterbanden?

Wij adviseren u winterbanden te monteren bij temperaturen onder 7C. Zodra de ‘R’ in de maand zit bent u altijd veilig op weg met winterbanden. Door regen, gevallen bladeren, sneeuw en ijs kan de weg glad worden en kunt u uw grip verliezen. Grip op de weg is in deze tijd van het jaar van essentieel belang.

 Tips 

  • Kouder dan 7˚C? Stap over op winterbanden.
  • Naar/door Duitsland? Rijd met geschikte
  • Winterbanden slijten sneller in de zomer. Verwissel daarom in het voorjaar altijd uw winterbanden.

 

Informatie over verplichtingen met winterbanden en velgen

In veel Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht onder winterse weersomstandigheden. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zijn winterbanden noodzakelijk. Het niet gebruiken kan tot juridische consequenties leiden. Dat geldt ook voor vakantiegangers. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld op skivakantie gaat.

 

Opslag van uw winterbanden/velgen

Wij kunnen uw helpen met de opslag van u winterwielen.